fbpx

Utløser styrehonorar skatt?

Mange med styreverv i boligselskaper lurer på følgende: utløser styrehonorar skatt?

Kort oppsummert så er de det. Styrehonorar eller styregodtgjørelser på over kr. 1 000,- pr. år er skattepliktige. Dette gjelder uavhengig om du mottar honorar fra et borettslag eller et boligsameie.

Når vi utbetaler styrehonorar og styregodtgjørelser på vegne av borettslag eller sameier vi forvalter, henter vi skattekortet ditt dersom honoraret er på over kr. 1 000,-. Dette sikrer oppdatert informasjon om ditt ønsket skattetrekk. Hvor mye du ble trukket i skatt ser du enkelt på lønnslippen du får tilsendt fra oss. Vi sørger med andre ord for riktig innrapportering om skatt på styrehonorar for våre klienter.

Har du spørsmål angående utbetaling av styrehonorar i et boligselskap forvaltet av oss, er det bare å ta kontakt med oss i Agio Forvaltning.

Nysgjerrig på hva vi kan gjøre for ditt sameie eller borettslag?

Trykk her!

Siste nytt

Insolvens – illikviditet, insuffisiens og styrets handlingsplikt

Insolvens – illikviditet, insuffisiens og styrets handlingsplikt

Hva er insolvens, og når er et selskap insolvent? Et selskap er insolvent dersom selskapet tilfredsstiller begge de to kriteriene illikviditet og insuffisiens. De to kriteriene fremkommer av Konkursloven § 61. § 61 første setning tar for seg illikviditet: Skyldneren...

Budsjett – et godt styringsverktøy for boligselskaper

Budsjett – et godt styringsverktøy for boligselskaper

Hvorfor er budsjettet viktig? Budsjettet er et av de beste verktøyene styret har for å drive sameiet eller borettslaget med sunn økonomi. Det vi som forretningsførere legger i sunn økonomi, er at man skal kunne stå rustet til å takle både forutsette og uforutsette...

Arbeidsgiveravgift – Hvordan fungerer det?

Arbeidsgiveravgift – Hvordan fungerer det?

Hva er arbeidsgiveravgift? Arbeidsgiveravgift er en avgift arbeidsgivere betaler for sine ansatte. Arbeidsgiveravgiften en type skatt arbeidsgiver betaler på lønnskostnader, og er med på å finansiere folketrygden. Hva danner grunnlaget for avgiften?...