fbpx

Utleie i sameier og borettslag

Nye regler om utleie

En generell oppfatning om utleie av leiligheter har tidligere vært at det er fullt lovlig i boligsameier, men ikke i borettslag. Fra og med 1. januar 2020 gjelder riktignok nye og konkrete regler for utleie i boligselskaper. Reglene er knyttet til korttidsutleie.

Korttidsutleie er all utleie av en leilighet med en varighet på inntil 30 dager. Hovedregelen for sameier er at det kan drives korttidsutleie i til sammen inntil 90 dager pr. år. Dersom sameiet ønsker det, gir loven rom for at den øvre grensen på 90 dager pr. år kan endres til alt mellom 60 og 120 dager pr. år i sameiets vedtekter.

Eiere av andeler i borettslag kan også drive korttidsutleie. Denne er dog begrenset til til sammen 30 dager pr. år. Her gir loven ikke rom for vedtektsendring av maksimal grense for korttidsutleie. En borettslagsleilighet kan riktignok langtidsleies fritt ut i inntil tre år dersom du selv har bodd i leiligheten i minst ett av de to siste årene.

Dersom du har spørsmål om utleie av din leilighet, er det lurt å begynne med å lese vedtekter og husordensregler. Disse finner du i beboerportalen. Ta også gjerne kontakt med din faste forvalter hos oss i Agio Forvaltning.

Nysgjerrig på hva vi kan tilby ditt sameie eller borettslag?

Trykk her!

Siste nytt

Interesse for økonomi og eiendom? Vi søker forvaltningskonsulenter

Interesse for økonomi og eiendom? Vi søker forvaltningskonsulenter

Forvaltningskonsulent Grunnet sterk vekst har vi behov for å styrke vår stab innen regnskap og eiendomsforvaltning ytterligere. Stillingene hører innunder forvaltningsavdelingen, og de riktige kandidatene vil arbeide tett sammen med faglig leder og øvrige forvaltere i...